Agref Wetteren, Oost-Vlaanderen, Expert in Gepolijst Beton, Beton Cire

Wilt u de kleur van uw gevelsteen benaderen? Streeft u naar het uitzicht van natuursteen, zoals blauwe steen of witte steen? U bepaalt de tint van uw architectonisch beton. Dit natuurlijke materiaal is beschikbaar in een waaier van tinten en schakeringen die de schoonheid van uw bouwproject accentueren.

Architectonisch beton geeft vorm aan uw dromen

De leidraad van Agref in Wetteren? Uw bouw- of renovatieplannen! Wij analyseren uw visie op haalbaarheid. Wij anticiperen op bouwtechnische problemen en wij denken mee over de functie en duurzaamheid van uw eindproduct. Daarna zetten wij uw ideeën vakkundig om in de praktijk – in de juiste bouwstijl. Het eindresultaat? IJzersterke, naadloos afgewerkte dragende of sierstructuren die prima bestand zijn tegen weer en wind.

Architectonisch beton geeft uw oppervlakken de perfecte afwerking

De oppervlaktextuur bepaalt de uiteindelijke look van uw bouwproject. Maak dus de juiste keuze. De mogelijkheden variëren van ruw tot gepolijst beton, met als meest populaire afwerkingen: glad, gezuurd en uitgewassen beton.

Aarzel niet ons te contacteren! Wij geven graag meer toelichting bij de vele afwerkingsmogelijkheden voor uw project.

Glad beton

Glad beton

Enkel de 'betonhuid' is zichtbaar. De kleur wordt bepaald door het gebruikte zand + kleurpigmenten. Net als bij natuursteen zijn nuanceverschillen te verwachten, eigen aan glad beton.

Gezuurd beton

Gezuurd beton

Door zuren en grondig naspoelen van glad beton, krijgt het oppervlak een 'zandsteen'-effect met een uniform uitzicht.

Gewassen beton

Gewassen beton

Het aanbrengen van een chemische bindingsvertrager in de bekisting zorgt ervoor dat de betonhuid niet verhardt. Na ontkisting wordt deze niet gebonden betonhuid onder hogedruk weggespoeld, zodat de grove granulaten zichtbaar worden. De kleur van de elementen wordt hoofdzakelijk bepaald door de kleur van de gebruikte granulaten.

Gegritstraald beton

Gegitstraald beton

Beter bekend als 'gezandstraald'. Het gladde beton wordt onder hoge druk gestraald met staalgrit. Hierdoor krijgt het oppervlak eerder een dof aspekt. De kleur van de elementen wordt door zowel de granulaten als het zand bepaald.

Gepolijst beton

Gepolijst beton

Het beton heeft een effen oppervlak met een lichte glans. Het gladde oppervlak wordt eerst geslepen, d.w.z. 2 à 3 mm wordt van het betonoppervlak afgehaald om de grove granulaten zichtbaar te maken. Vervolgens volgt het polijsten met verschillende korrelgroottes tot het gewenste resultaat wordt verkregen.

Geborsteld beton

Geborsteld beton

Het nog niet verharde beton wordt handmatig geborsteld, zodat de borstelstrepen duidelijk als structuur zijn waar te nemen.

Structureel bekist beton

Structureel bekist beton

In de bekisting worden structuurmatten aangebracht, zodat men als het ware een afdruk van de mal in het beton krijgt. Zo kan men bijvoorbeeld de nerven van ruwe bekistingsplanken nabootsen.

Gerold beton

Gerold beton

Het nog niet verharde beton wordt handmatig met een verfrol bewerkt. Hierdoor krijgt men een crepi-uitzicht.

Meer over architectonisch beton?

Maak nu een vrijblijvende afspraak en leg uw plannen op tafel.
Of bekijk de foto's van enkele van onze realisaties.